tiistai 19. helmikuuta 2013

Tosielämän Bree Van de Kampit

Ihailen ruoka- ja leivontablogien pitäjiä. Minun mittapuuni mukaan he ovat jonkinlaisia yli-ihmisiä. Yhdeksässä tapauksessa kymmenestä bloggaaja on yhden tai useamman pienen lapsen äiti, joka arjen pyörittämisen sivussa löytää aikaa paitsi uskomattoman kulinaarisen taiteen loihtimiseen, myös siitä kirjoittamiseen, jokainen valmistusvaihe erikseen valokuvattuna. Kaikista käsittämättömintä on, että usein vaikuttaa siltä, että bloggaajan perheessä nuo luomukset ovat ihan jokapäiväistä huttua, koska usein kirjoittaja aloittaa sanoilla "yleensä teen tämän käyttämällä.... mutta tänään halusin kokeilla vähän erilaista versiota..." En tajua.

Minustakin olisi ihana pitää ruokablogia. Valitettavasti ruokalajien kirjo taitaisi jäädä kovin pieneksi, eikä todennäköisesti muutenkaan houkuttelisi muita kokeilemaan. Kaurapuuron ohje taitaa sitä paitsi löytyä ihan siitä paketin kyljestä.

Jokunen vuosi sitten meillä oli muutaman ystävän kesken ruokakerho, jossa kukin vuorollaan valmisti alku-, pää- ja jälkiruuan kotonaan, ja muut saivat istua valmiiseen pöytään. Mitään pisteytystä emme käyttäneet (tämä oli ennen "Arvostele mun illallinen"-ohjelmien aikaa), mutta tietysti panokset tuntuivat kovenevan sitä mukaa kun kokki vaihtui. Näin jälkeen päin ajatellen noissa illallisissa olisi varmasti ollut materiaalia ruokablogiin. No, nyt meillä kaikilla on pieniä lapsia, eikä ruokakerho enää kokoonnu.

Pari viikkoa sitten bongasin lehdestä suolapähkinäbrownie -reseptin, jota haluaisin palavasti testata. Olen edennyt projektissa jo niin pitkälle, että kopioin ohjeen talteen, ja ostin kaappiin suolapähkinöitä. Varsinainen toteutus enää puuttuu. Ehkäpä siinä vaiheessa, kun poika oppii nukkumaan pitempään kuin 40 minuuttia kerrallaan... Siinä vaiheessa lupaan myös laittaa kakun kuvan tänne.

Koska nyt kuitenkin kovasti haluaisin jo tässä vaiheessa edes yhden ruokapostauksen, ajattelin laittaa brownie-ohjeen tänne. Kokeilkoon se, jolla on aikaa. Kertokaa sitten oliko hyvää.

Suolapähkinä-brownie
120 g tummaa suklaata
120 g voita
2 munaa
100 g ruokokidesokeria
100 g pecanpähkinöitä
50 g suolapähkinöitä
100 g tomusokeria
120 g vehnäjauhoja

Sulata voi ja suklaa mikrossa tai kattilassa.
Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi.
Sekoita suklaa-voiseos vaahtoon.
Yhdistä tomusokeri ja vehnäjauhot. Siivilöi ne suklaa-vaahtoseokseen.
Lisää rouhitut pähkinät kevyesti sekoittaen.
Levitä irtopohjavuokaan, jonka pohjaan on pingotettu leivinpaperi.
Paita 200 asteessa n. 9 minuuttia juuri ja juuri kypsäksi.
Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.



1 kommentti:

  1. Pakko kommentoida näin ruokablogin pitäjänä. Itsekin aloitin "yleisön painostuksesta" vuosi sitten bloggaamisen. Ihanaa, nyt saisin kaikki ne herkulliset reseptit kerättyä yhteen paikkaan! Ja jos niistä olisi muillekin iloa, niin aina parempi. Näin ajattelin. Mutta voin kertoa, että nykyään blogiin päätyy vain murto-osa kaikesta tekemästäni ruoasta. Edelleen ahkerasti kyllä teen ruokaa ja leivon, se täytyy myöntää, mutta kun ne pitäisi vielä tosiaan kirjoittaa sinne blogiinkin... Ei riitä aika ei arjen pyörittämisen ja töiden lisäksi. Ja sitten kun on aikaa, niin ei enää muista, mitä mihinkin ruokaan tuli, koska kokkaan monesti fiilispohjalla, en valmiista resepteistä.

    Että kyllä minäkin nostan hattua heille, jotka tosiaan jaksavat/ehtivät sen tehdä!:)

    VastaaPoista