maanantai 11. helmikuuta 2013

Hyvä Äiti laittaa ruokaa

Koska purkkiruokaa tarjoava äiti on monen mielestä huono, laiska, ehkä vähän tyhmäkin, päätin eilen olla Parempi Äiti ja tehdä ruuan itse. Siinä kana-porkkana-sipulisurvosta sekoitellessa tunsin olevani hyvä ihminen - sellainen joka jaksaa tehdä kaiken alusta loppuun itse, joka tarjoaa lapselle monipuolista, terveellistä, ja tuoreista raaka-aineista valmistettua ravintoa, ja jolla on pakasteessa kaikkia ruokaympyrän tuotteita valmiina jääpalarasioihin annosteltuna. Ja joka leipoo pullaa.

Sitten hyvänolon tunne meni ohi. Poika maistoi ensimmäisen lusikallisen, näytti hetken aikaa siltä kuin aikoisi oksentaa, ja veti sen jälkeen suun päättäväisen tiukasti kiinni, käänsi pään pois, ja keskittyi katsomaan uutisia telkkarista niinkuin vain puolivuotias osaa. Yritin sinnikkäästi tunkea ruokaa vartin verran yhteenpuristettujen huulten välistä ("ehkä se on vaan tuo uusi maku, siihen täytyy hetki tottua"), mutta kun lopulta ruokaa alkoi olla kaikkialla muualla paitsi lapsen suussa - saati vatsassa - oli pakko lopettaa ja kipata rakkaudella valmistettu herkkuateria roskiin.

En halunnut kuitenkaan luovuttaa liian helpolla. Tänään keitin kanamoussen lisukkeeksi makaroonia, ja lisäsin vähän enemmän porkkanaa. Lopputulos oli tismalleen sama kuin edellisellä kerralla. Bonuksena lapsi yritti ottaa suuhun vahingossa päässeen ruuan itse suusta pois, ja hieroa sitä silmiin.Onneksi en käyttänyt pippuria mausteena.

Heitin myös tämänpäiväisen satsin roskiin. Se alkaa jo vähän haista.

Minusta alkaa myös vahvasti tuntua siltä, että pääsemme kaikki helpommalla jos en yritä olla Parempi Äiti ainakaan ennenkuin lapsella on hampaat, eikä kaikkea ruokaa tarvitse enää survoa vaaleanharmaaksi haisevaksi mössöksi. Ylistys purkkiruoalle, niissä on sentään vähän värieroja, löytyy oranssia ja ruskeaakin. Täytyy käydä illalla täydentämässä Piltti-varastoja. Samalla voisin napata pakastealtaasta pussillisen esipaistettuja korvapuusteja. Voisi sitten ainakin luoda naapureille illuusion Hyvästä Äidistä, kun rappukäytävään leijailee vastapaistetun pullan tuoksu. (Note to self: vie ensin biojäteastia ulos.)


2 kommenttia:

  1. Onneksi on sellaisia LUOMU-purkkiruokia, joita ostaessa ja lapselle syöttäessä voi tuntea itsensä Tiedostavaksi Ja Älykkääksi Äidiksi. Tiedostava Ja Älykäs Äiti ei myöskään leivo pullaa, koska pullaa syövälle lapselle kehittyy metabolinen oireyhtymä.

    ;)

    VastaaPoista
  2. Heh, totta! :) Tässähän on itseasiassa potentiaalia vaikka Vuoden Äidiksi :)

    VastaaPoista